2 oktober 2018
20:00

Referat: Vellinge IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Filip – Patrik, Albin, Ghafur, Mikael K – Mohammed Ali, Alex, Shershah, Hamuda – Simon – Ahmed

Avbytare var dels Hicham spelade andra halvlek, först som högerytter och sedan som högerback. Dels Motaz som spelade andra halvlek, först som vänsterytter och sedan som anfallare.

Vellinges trupp innehöll sju spelare från klubbens senaste a-lagsmatch, ett gäng som för tillfället parkerar på fjärde plats i division 4 sydvästra. Det skulle alltså bli en prövning. Och det blev det.

Oväntat nog var det ändå vi som tog initiativet till en början. Simon hade bland annat ett kanonskott som reflexräddades och Mohammed Ali hade ett avslut tätt utanför.

Men som så ofta var Vellinge mästerliga på omställningar. I den 14:e respektive 25:e minuten gjorde de nästan identiska mål: ett par snabba passningar i djupled och stensäkra avslut.

En halvtimme in i matchen återfick vi hoppet, då Ahmed utnyttjade en målvaktstabbe och rullade in en reducering. Via ytterligare två omställningar gjorde Vellinge dock både 3-1 och 4-1 före halvtid.

Trots att vi låg lägre i andra kom 5-1, 6-1 och 7-1 tätt i början halvleken. Ahmed stack emellan med ett straffmål (sedan han själv blivit fälld) innan Vellinge dunkade in 8-2 och 9-2 i matchens slutskede.

Speglade resultatet matchen? Självfallet. Samtidigt hade vi, utöver våra mål, säkert sju, åtta klara målchanser varav hälften av dem var frilägen. Vi hade med andra ord, med lite skärpa, kunnat snygga till siffrorna.

Svårt att lyfta enskilda spelare efter en kollektiv kollaps, men Ahmeds två mål sticker ut. Samt det faktum att han i andra halvlek solidariskt, på eget bevåg, klev ner på mittfältet och krigade på trots det hopplösa läget.

Vi fick åtminstone beröm av både domare och motståndare för vårt goda uppträdande, trots förnedringen. "Det är alltid en fröjd att döma Barrikaden", sa domaren. Sånt värmer ändå.

Trots förlusten har b-laget fortfarande en rimlig chans att sluta fyra i tabellen.